ZSEBÉSZETI mûtétre várva!


„Ha a rend meginog, az egyik rend törvénytelen hatalmat gyakorol a többi fölött.” (Hamvas Béla: Ugyanis)



ZSEBÉSZETI mûtétre várva!



A kilenc esztendeje rajtunk élõsködõ maszop-szadesz (maszadesz) gyülevész oligarchia, leánykori nevén: bûnbanda megszedte magát, miközben a szakadék szélére, majd soha nem látott mélységbe lökte az országot. A megszorított társadalom, és az átlag magyar családok félretett, összespórolt pénzükbõl éltek, de már az is elfogyott! Immár nincs félrenézés, félrelépés, szigorú takarékossággal, becsülettel, felelõsséggel lehet csak megmaradni, létezni, gyermeket nevelni. Olyan ez, mint török idõkben megszokott, várvédelmi hõsies helytállás! Miközben az 1,32-es termékenységi mutató utolsó végóránkat jelzi. Ennél lejjebb már nem is mehet a népességcsökkenés. A családoktól elzsebelt pénz hatékonyabb, mint a golyószóró. Innen már csak feljebb vezethet az út, mert a bányákat is bezárták és nincs, aki szenet fejtene. Könnyebb felejteni.


Van mit! Jóllehet, 1948-tól, 1990-ig is ez a maszadesz vezette, veszejtette az országot csak ezt más néven tették, etették a jó népet, Ságvári Endrének is harminckét neve volt, a maszadesznek is lesz még néhány, ha megérik, megérjük.
Az 1990-ben kezdõdõ MDF korszak idején nem volt mozgástere Antall Józsefnek, ezért rákpozícióban visszafelé ment, mintha elõre haladna, miközben lassan tekeredett a hurok a nyakunk köré. Az utána következõ 1994-tõl tartó idõszak (a maszadesz szerint) a kilábalás kezdete volt. Persze! A Bokros-indulóra megbokrosodott ló botladozó vágtatása a csõd felé. Miután Bokros (ejrópai nyelen: Bakrossz-t) kinevezték csõd õrnek. Most alulról szagolta az Ibolyát. Fentrõl kellett volna! Tényleg: hogy választ elnököt az MDF? Kizárásos alapon?


Mibõl élünk? Számoljunk!


Igaz, hogy tíz nyolcesztendõs gyermek közül nyolc cigány? De miért baj ez?


Sokasodjatok és szaporodjatok! Mai középkorosztály! Úgy nézzétek õket, hogy nyugdíjas korban õk tartanak el majd titeket! Bodzaszedésbõl. Jön a nyugdíjapály.


Hol a pénz?


A 2008.-as esztendõ végén, a „válság” kezdetén, az MNB devizatartaléka 18,3 milliárd euró volt. Az összes állami kötvény miatti tartozás 13,7 milliárd euró 2009-re 3,4 milliárdra csökkent. Hová lett a 18,3 milliárd eurós devizatartalék? Mit csináltak nagyjaink? A legostobább módon kihelyezték nyugati bankokba 1 százalék körüli kamatra és felvettek 20 milliárd eurót 10 százalékra? Vagy: nem is voltak olyan ostobák? (Legalábbis a maguk szempontjából?) Nincs még olyan gazdag ország a világon, amelyik megengedhetné ezt magának! Hol a pénz?


Magyarországon volt 768 offshore cég, amirõl semmit sem tudtunk. Megbüntették õket, de megengedték a különleges rendeltetésû cégekké válást. Ezek a cégek rövid idõszak, nem egészen egy hét alatt annyi pénzt forgatnak, mint a magyar költségvetés egyéves teljes kiadása. Óriási pénzek ezek, és a korrupciós csatornákon keresztül magánzsebekbe landolnak. Kik és hogyan õrzik ezeket a zsebeket? Most a változás jeleként kidolgozható, vagy már van-e valamilyen zsebészeti mûtét, hogy a guru pénzek kiguruljanak, és közpénzzé legyen minden elbundázott zsebtartalék?





2010. április. 14. Wéber Tünde