A KÉTFEJÛ KUTYA és a politika


A KÉTFEJÛ KUTYA és a politika





Wéber Tünde az elsõ magyar költõ, akinek nem titkoltan újabb Trianon a célja.
A Kétfarkú Kutya Párt aktivistája lehet.(
Index fórum 2009.10.15 09:50:32) Aznap hat óra körül leadott „Háromszor is TILOS!” címû versemre három órán belül így reagáltak és ez a gyorsaság voltaképpen – rám nézve, hízelgõ. A probléma az, ha valaki e vers elolvasása után egy újabb Trianont vizionál, amely szándékaim szerinti, annak súlyosabb zavarai lehetnek, mintha két kutyafarka lenne. Az esetleges többlet fejrõl nem is szólva, amely közül meglehet: az egyik gyengébb, mint a másik.


Ilyen dupla kutyafejû most ez a világ, ne csodálkozzunk ezen, mert a baj bárkivel megtörténhet.


A választási kampányból közösen kellene kizárnia a gyûlöletbeszédet a magyar pártoknak.” Ezt javasolja például Thomas Hammarberg svéd diplomata, az Európa Tanács emberi jogokkal foglalkozó biztosa, aki szerint az EU-nak többet kellene tennie a kisebbségekért. Akikkel találkozott, felismerték, hogy a Magyar Gárda probléma, és a Jobbik retorikája elfogadhatatlan. Az lenne jó, ha a választási kampány elején a pártok megegyeznének abban, hogy nem engedik meg az egyes embercsoportokkal szembeni támadásokat. Amely véleménnyel teljes mértékben egyetértek, azért nekem is lenne néhány javaslatom. Érdekelne: hol és kikkel találkozott a biztos úr? Netán: végig ment a Józsefvárosban éjszaka, gyalog? Ha igen, nézze meg gyorsan: ott van-e úri karján a svájci óra? Mert az ottani találkozások lehettek volna érdekesek igazán. És északi szomszédunknál járt-e? Mert, ha a szlovák nyelvtörvényre azt mondják, hogy az Szlovákia belügye és úgy korlátozza a kisebbségeket, ahogy akarja, akkor Magyarországon miért foglalkoznak a cigányság ügyével? Persze, ettõl függetlenül: miért ne foglakozhatna velük az európai biztos! Sõt! Az lenne jó, ha még körültekintõbben tenné meg ezt. Most miért nem tett így?


Valahol, a sztráda melletti parkolóban kilopták a táskájából agyserkentõ tablettáit, és eszébe sem jutott a hatóságokra rákérdezni a cigányok elleni gyilkosságsorozat letartóztatottjai ügyérõl? És annak feltehetõen „érinthetetlen” közel-keleti szálairól? Talán azért, mert az már nem ejrópa vagy nagyon is az? Csak persze nem földrajzilag.


És arról, hogy a hatóságok már szinte mindent tudnak a dolog hátterérõl, de csak majd jövõ ilyenkor kerül az ügyre pont. Na, pont! Mert úgy tûnik, ez is a KÉTFEJÛ KUTYA esete. Az egyik fej nyilván erõsebb, azzal mérnek itt, a másik gyengébb, azzal pedig máshol.





2009. október. 16. Wéber Tünde