SZTALINNÁL IS VÖRÖSEBBEK…

MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG

(LEVELESLÁDÁJÁBÓL)



Az elfogultságáról, pontatlanságáról és csúsztatásáról közismert ATV az alábbi címmel tudósított a Kerekiben lezajlott Horthy Miklós szobor avatásáról, valamint Romsics Ignác történész akadémikus nyilatkozatáról.


„Felelõs a népirtásban – szobrot kapott Somogy megyében. Fölavatták az ország elsõ egészalakos Horthy Miklós-szobrát a Somogy megyei Kerekiben. A szoborállítást az alpolgármester szorgalmazta, a képviselõ-testület többsége támogatta. Az üggyel egyébként nem szimpatizáló polgármester pedig tudomásul vette a döntést. Az ünnepségre több százan látogattak el, de országosan ismert politikusokat az ATV stábja nem látott a szoboravatáson. Romsics Ignác történészprofesszor, a XX. századi magyar történelem kutatója egyébként egy szerdai elõadásán Horthynak a Soában vitt (Sic!) felelõsségérõl beszélt.”


Történelmi tény, hogy Horthy Miklós szerepét és tevékenységét még a grúz-szovjet Sztalin sem ítélte el, míg a magyarnak minõsülõ (?) ATV stábjának egyes tagjai a népirtásban való felelõsségét hangoztatják.


Horthy Miklós személyét besározni akaró információjukat alighanem a Károlyi Mihály-díjas Romsics Ignác történész-akadémikustól plagizálták, aki már több ízben és helyen elemezte Horthy Miklós életútját, igazolva messzemenõ járatlanságát és elfogultságát a XX. századi magyar történelemnek ebben a szeletében.


Romsics akadémikus a történelmi események ismertetése helyett gyakran áttér a csúsztatásokra és a kávézaccból történõ jóslásokra (bár jósnak sem bizonyul jobbnak, mint történésznek). Romsics csúsztatása igazolható azzal, hogy Horthyt teszi (közvetett) felelõssé a „fehérterror” lezajlása miatt, egy szót sem ejtve a fehérterrort közvetlenül kiváltó „vörösterrorról”, Kun Béláról, Szamuely Tiborról és társairól, valamint a fehérterrorban résztvevõ különítményesek megfékezésérõl és felszámolásáról.


Ha az ATV illetékes szócsövei néhány percet szántak volna Romsics történelmi ismereteinek megismerésére, akkor (talán) „tisztább forrásból” merítettek volna a közvéleményt informáló tudósításukhoz.


Romsics történész ugyanis, az Akadémiai Kislexikon egyik (profiljának megfelelõ) lektoraként valótlanságok tömegét hagyta jóvá: Kun Béla, Szamuely Tibor, Horthy Miklós éas számos más címszavak alatt található ismertetõkben. A RUBICON történelmi magazin 2009/6. számában megjelentetett Király Béláról szóló egész oldalas cikkének pedig minden egyes mondata tévedések, pontatlanságok, hazugságok és (finom) csúsztatások kavalkádját tartalmazza! El kell árulnom azt a nagy titkot Romsics akadémikusnak, hogy állításával ellentétben, Horthy nem verhette le a cattarói (matróz) felkelést, mert a lázadás idõpontjában (1918. február 1-én) Pólában volt a Prinz Eugen csatahajó kapitányi posztján. Két Horthy Miklós pedig nem volt! A lázadás leverését, illetve a négy matróz kivégzését Romsics akadémikus nyugodt szívvel „varrja” Franz von Keil és Fiedler Pál tengernagyok nyakába, de azt is vegye figyelembe, hogy õk sem “tizedelték meg” a matrózok állományát, ugyanis 4 (azaz négy) maróz kivégzése nem minõsül 540 matróz megtizedelésének.


Romsics azt jósolgatja, hogy a II. világháborúba való belépésünket el lehetett volna ódázni egy fél vagy egy egész évvel. Történész ne találgasson vagy ne jósolgasson! Hazánk geo-stratégiai helyzetének következtében (sajnos) nem maradhattunk ebbõl a világégésbõl (!), de „utolsó csatlósként” léptünk be a háborúba, miközben a szlovákok (csapatok) „elsõ csatlósként” már 40-50 kilométert vágtáztak szovjet területen és „második csatlósként” a románok törtettek Kijev irányába! Ha pedig Horthy (kormánya) húzta volna a háborúba való belépés idõpontját, akkor a várható német megszállás következtében ma aligha lenne zsidó származású személy hazánkban, de elpusztultak volna a lengyelektõl, az osztrákoktól, a csehszlovákoktól, a románoktól és a jugoszlávoktól (Horthy védelmét élvezõ) zsidó menekültek is!


Az ATV által megjelentetett közleményben csupán egyetlenegy igazság van, miszerint: „a stábjuk országosan ismert politikusokat nem látott a szoboravatáson”. Miért is lettek volna ott? A MAZSIHISZ sem képviseltette magát, holott Horthynak köszönhetik, hogy most élnek és Sztalinnal ellentétben, Dániel Péterrel az élükön, öltögethetik a nyelvüket Horthy Miklósra.

Készítette:

Prof. Dr. Bokor Imre.

(az MJB elnöke)