FIGYELMET ÉRDEMLÕ,

IGAZ GONDOLATOK.

AKTUÁLIS JEGYZETEK



ROGÁN ANTALLRÓL

Helytelenek és igazságtalanok azok a kijelentések, amelyek Rogán Antall polgármester urat aljas hazudozónak, árulónak és köpönyegforgatónak "titulálják", mert lebontatta az egykori országzászló helyén, az MVSZ által elhelyezett szerény kis emlékmûvet.

Rogán úr legfeljebb emlékezet-kihagyásban szenved, vagy - talán - összetévesztette a választási kampányban tette ama ígéretét, hogy megválasztását követõen, intézkedni fog a Szabadság téren lévõ szovjet emlékmû eltávolítására.

Az sem kizárt, hogy a "kivitelezõk" tévesztették össze a két "objektumot", és a munka volumene is azt sugallta nekik, hogy a kisebb energia-befektetést igénylõ feladatot hajtsák végre.

Ne törjünk hát pálcikát Rogán úr felett, hiszen ha rá döbben a tévedésére, akkor alighanem azonnal teljesíti az ígéretét, ha pedig nem, akkor választani fog a lemondás vagy a "önvédelmi" fegyver (használata) között.

Egy gerinces magyar ember így cselekszik, egy gerinctelen - Gyurcsány-féle hazudozó - pedig,- marad a helyén...

Meglátjuk!



JÁN SLOTA FIGYELMÉBE

A szlovák közvéleményt helytelen irányba taszító (magyargyûlölõ) újnáci szíves figyelmébe ajánlom, hogy frissítse fel megkopott ismereteit Európa legújabb kori történelmi eseményeirõl. Az általa fasisztáknak címkézett Horthyék nem engedték meg Hitlernek, hogy csapatai átvonuljanak Lengyelország felé hazánk területén, a szlovákok viszont csatlakoztak a náci csapatokhoz Lengyelország lerohanásásra.

Magyarország - vis maior - helyzetben, akkor üzentek hadat a Szovjetuniónak, amikor a szlovákok már szovjet területen masíroztak a német és a román csapatok társaságában.

Az is "jótékony" feledésbe merült, hogy a II. világháború befejeztét követõ békeszerzõdésben rögzítettek alapján, hazánknak (mint agresszornak) 300 millió dollár jóvátételt kellett fizetni, ebbõl 30 millió dollárt (mai értékében kb. 600 millió dollárt) a csehekbõl és szlovákokból létrejött Csehszlovákia kapott(tehát az agresszorok élcsapatához tartozó szlovákoknak is jutott)! Erre is gondolhatna Slota úr, ha vannak - idõnként - "feltisztult" pillanatai.

Mivel semmi (személyes) problémám nincsen szlovák szomszédunkkal, így jóindulatú megjegyzésként fogadja el azt az észrevételemet, hogy egy infantilis aberrált gyerekekre jellemzõ, gusztustalan és politikushoz méltatlan a viselkedése: minden alapot nélkülözõ, gyûlölködõ és katonai fenyegetést tartalmazó "kirohanása".

Alulképzettségét igazolja az is, hogy nyelvét öltögeti és "köszörülgeti" ezer éve élt Szent István királyunkra, lovas bohócnak titulálva, azt, aki egy olyan államot alapított, amely ebben a szláv-germán "tengerben" átvészelte a tatár, török, osztrák, német és szovjet hódítók (elnyomók) pusztítását és igáját. Ez az állam, világhírû tudósokat, mûvészeket, feltalálókat, hadvezéreket, költõket, írókat és sportolókat "adott" az emberiségnek, és nem jellemezte a nemzeti kisebbség elnyomása, beolvasztása, kirekesztése, kitoloncolása vagy kiirtása.

A kölcsönös együttmûködést kellene tovább fejlesztenünk, mert Slota úr "beteges", hitleri rikácsolása, csak a két állam közötti értelmetlen és káros feszültség növekedését szolgálja.

Ha képtelen megérteni ezeket a gondolatokat és további segítségre szorul, akkor szívesen felajánlom szolgálatomat magyarországi pszichiátriai kezelésének biztosítására.



A "SZÉKELY" LÁNYI ZSOLT

Tanulságos interjút adott a Magyar Hírlap szerkesztõjének (Varjú Frigyes úrnak) Lányi Zsolt, az örmény majd székely származását emlegetõ egykori FKGP-s honatya. Bár már hat éve visszavonult a politikától, de (talán) bízva az emberek feledékenységében (Für Lajoshoz hasonlóan), újra mutogatja magát és hasznos tanácsokat osztogat a parasztság számára jövõjük és tennivalójuk érdekében.

Lányi szerint: "nem kiabálni kell és követelõzni, hanem dolgozni és jó helyre szavazni". Ha ezt eddig nem tudta volna a (munkakerülõ) parasztság, most rádöbbenhet a tennivalóra!

Lányi Zsolt az FKGP alelnöki posztján, amikor a hatalom uborkafájára kapaszkodott, elfelejtkezett a parasztságról, és a honvédelem dilettáns szakértõje szerepében tetszelgett Szabó Jánossal egyetemben, tovább gyengítve a honvédséget és "bátorítotva" a szép számú (visszamaradt) politikai munkásokat, valamint pártbizottsági tagokat. Igazolható, hogy a Lányi-Szabó féle duó alatt a HM-ben és intézményeiben (a szaktisztek leépítése következtében) több volt a komisszári állomány, mint Czinege, Kárpáti vagy Keleti hadügyérek idejében.

Így lett Lányi legközvetlenebb munkatársa Homola Csaba ezredes, (egykori függetlenített MSZMP-s párttitkár) a Honvédelmi Bizottság titkára, akit az '56-os forradalom 44. évfordulóján Lányi még a tábornoki kasztba is betuszkolt.

A parasztság "képviseletét" (Lányi által, az FKGP-be beszervezett) Tutsek vérbíró egykori munkatársa, Torgyán József ügyvéd vállalta fel Szabadi Béla "briliáns pénzügyi szakértõ" bevonásával, de mivel (permanens) halaszthatatlan és fáradtságos külföldi utazások tömegében gyötrõdtek, így nem maradt idejük a parasztság ügyeivel foglalkozni, bár a chilei parasztságra odafigyeltek, és azt tervezték, hogy télidõben Chile lássa el cseresznyével a magyar piacot, nyáron pedig mi irányítsuk Chilébe a ropogós cseresznyéinket. Bárgyú ötlet, de ez "tellett" tõlük! Négy év alatt!

Lányitól és Szabótól még ennyire sem! Folytatták azt a Für Lajos féle politikát, amelyet Szabó János közhírré is tett a Demokrata hasájain: "nem lesz tisztogatás a seregben"! Ez volt a jelszava Raffay Ernõnek is, amikor a Hadtörténeti Intézet és Múzeum fõigazgatói beosztást "elnyerte". Lányi Zsoltnak egy szava sem volt ezekre a kijelentésekre.

De az ismert közmondás szerint: "ami késik, az nem múlik". Most, az elõsompolygó honvédelmi "szakember" - utólagosan -, hasznos tanácsokkal látja el a Magyar Hírlapot olvasó parasztságot, megdícsérte Torgyánt is (aki szintén közszereplõvé bohóckodja magát), bár csak tévésztárnak és rossz kormánypolitikusnak tartja, mégis sajnálja, hogy ma már (sajnos) nem hallgatnak rá!

Utalt arra is, hogy nincs értelme belépni a kisgazdákhoz, mert több pártjuk is van, helyette a Kisgazda Szövetséget ajánlja jó szívvel a parasztságnak, amelynek vezetõje az a Túri-Kovács Béla, aki mint környzetvédelmi miniszter semmi maradandót nem hagyott maga után.

Epilógusként: nehéz megmondani, hogy Rákosi, Kádár, Torgyán vagy Lányi közül, ki-ki hány százalékkal járult hozzá a mezõgazdaság tönkretételéhez, de - szerencsére - az elsõ kettõ már kiesett a mezõgazdasági kváziszovjet ("szak")tanácsadók csoportjából.




D I Ó H É J B A N



EÖRSI MÁTYÁS EU-S HONATYA + HORN GÁBOR

Amíg ilyen antimagyar (szemitabarát) képviseli hazánkat az EU Parlamentben, addig vidáman átkozódhatnak a szlovák szélsõségesek, mert a nyugati közvélemény Eörsi nyilatkozatát hitelesnek tartja, hiszen normálisan gondolkodó ember számára elképzelhetetlen, hogy az adófizetõ állampolgárok pénzén élõsködõ képviselõjük hazugságokat, valamint nemzeti szimbólumaikat szidalmazó kijelentéseket terjeszthet róluk.

Eörsi szinkronban és szinfázisban van Horn Gáborral, aki azt hangoztatta, hogy számára sokkal fontosabb az SZDSZ sorsa, mint hazánké! És ez a senkiházi képviseli a választópolgárait a magyar parlamentben!

Vajon mit szól ehhez Fodor Gábor, aki a másságot (vagy másságát) sértõ kijelentésre azonnal reagált (a Parlamentben), de a nemzetet sértõ kijelentések sokaságára olyan hangokat sem ad, mint tükörponty a halastóban.



JOHN EMESE

Budapest 12. választókerületében az idõközi választásra készülõdõ SZDSZ-nek John Emese a jelölte, a parlamenti képviselõség elnyerésére. Tekintettel arra, hogy John Emese jelölését Demszky Gábor Budapest közel húsz éve regnáló, a fõvárost tönkretevõ, hazug és adóssághalmazó fõpolgármestere is támogatja, ezért John Emesét dicsõítõ kijelentéseinek annyi az értéke, mint Gergényinek ajándékozott kitüntetéseinek,- vagyis: semmi!

Ha mégis John Emese lenne a legújabb "honanya", akkor számolni kellene további kórházak megszüntetésére, mivel a Fõvárosi Közgyûlésben is megszavazta a kerülethez tartozó Schöpf-Merei Ágost Kórház és Anyavédelmi Központ megszüntetését.



KÖSZÖNET HORVÁTH ÁGNESNEK

Nehéz elfelejtkezni a nemrégiben eltávolított egészségügyi miniszterrõl, a dilettáns Horváth Ágnesrõl, mert intézkedéseinek nyomát még hosszú éveken át megérzik a rászorulók. Íme egy személyes szemléltetõ példa.

November 19-én bejelentkeztem (telefonon) a Honvéd Kórház illetékes osztályára a háziorvos beutalójának (és vizsgálati eredményének) a birtokában. Miután rögzítették a személyi adataimat és a TAJ számomat, barátságosan közölték, hogy december 12-re elõjegyeztek további intézkedések megtételére.

Szent esküvel bizonyíthatom, hogy Horvát Ágnes színrelépése elõtt, ilyen jellegû vizsgálatra soha sem kellett többet várnom, mint max. 2-3 napot! Soha! Nem csak nekem, hanem széleskörû ismerõseimnek sem!

Köszönet Horváth Ágnesnek, hogy eltávozott az eü. minisztériumból, mert ha még kihúzott volna néhány hónapot, akkor a kórházakban széf-dömping, vizitdíj és talán házimozi is lenne, de a várakozási idõt kivárók száma meredeken csökkenne... Tiszta szívbõl kívánok neki és szeretteinek is hasonló procedúrát!



(Prof. Dr. Bokor Imre)

a Justitia Bizottság elnöke